Bucataria este una dintre cele mai frecventate incaperi din casa dumneavoastra, locul unde se desfasoara multe activitati si unde, de cele mai multe ori, se aduna intreaga familie sau persoanele apropiate. Din acest motiv, ea necesita atentie speciala din multe puncte de vedere, inclusiv design-ul. Peretii albi creeaza un decor elegant, dar uneori pot deveni plictisitori si monotoni. Atunci cand vine vorba despre decorarea peretilor din bucatarie, exista o multime de metode prin care ii puteti stiliza. Cu toate acestea, noi va oferim una dintre cele mai economice si simple metode de accesorizare a peretilor din bucataria dumneavoastra, tapetul bucatarie. Pe langa faptul ca tapetul bucatarie poate schimba complet aspectul bucatariei, alegerea acestuia vine si cu diverse avantaje.

Aplica tapet bucatarie pe peretele din spatele blatului

De regula, peretele din spatele blatului din bucatarie este cel mai usor de murdarit din cauza diferitor activitati, acesta deteriorandu-se mult mai repede decat restul. Tapetul bucatarie este o buna metoda de protectie al acestuia. Bineinteles, pentru aceasta zona veti avea nevoie de un tapet usor de curatat, lavabil si impermeabil. La Davo Pro veti gasi tapete bucatarie exact cu atributele enumerate anterior. Tapetele pentru bucatarie ceramice din gama noastra sunt impermeabile si pot fi curatate foarte usor cu sapun sau detergenti similari si cu o laveta. Astfel nu va mai trebui sa va ingrijorati de murdaria provocata in timpul gatitului. Noi va recomandam tapet bucatarie model piatra, tapet bucatarie model faianta bej, tapet bucatarie model caramida gri sau tapet bucatarie model lemn.

tapet bucatarie model piatra
tapet bucatarie model faianta bej

Schimba cand doresti modelul tapetului din bucatarie

Partea cea mai buna in decorarea cu ajutorul tapetului bucatarie este aceea ca poate fi inlocuit extrem de usor, fara a produce mizerie sau deranj. Inlocuirea tapetului bucatarie din gama Davo Pro, chiar si dupa o perioada mai indelungata de timp, se face cu mare usurinta. Se separa suprafata din PVC de hartia suport intr-un colt, iar apoi se trage de pe toata suprafata care se doreste a fi schimbata. Stratul de hartie care ramane pe perete este o suprafata perfecta pentru o activitate de ulterioara de tapetare. In cazul in care numai o zona este deteriorata, puteti inlocui tapetul doar in acea zona cu o bucata noua.

tapet bucatarie model lemn
tapet bucatarie

Tapetul de bucatarie are capacitatea de a transforma spatiul incaperii

Tapetul bucatarie a trecut cu brio proba timpului, fiind mereu la moda. Pe langa functionalitatea si usurinta cu care acesta poate fi aplicat, tapetul bucatarie are puterea de a va transforma complet bucataria. In ceea ce priveste alegerea tapetului va recomandam sa va ghidati dupa culoarea mobilierului, a blatului sau chiar a peretelui din spatele acestuia. In general, nu puteti da gres alegand un tapet cu nuante deschise si luminoase, precum tapet bucatarie model caramida alba sau tapetul bucatarie model abstract alb.

Daca alegeti sa porniti de la culoarea mobile din bucataria dumneavoastra, trebuie sa aveti grija la contraste. Spre exemplu, daca aveti un contrast in finisajul mobilierului, puteti lua in considerare aceleasi culori si in alegerea tapetului, dar in proportii opuse. Va recomandam sa folositi aceasta tehnica in cazul in care aveti o bucatarie spatioasa. In situatia in care bucataria este de dimensiuni mai mici, sfatul nostru este sa decorati doar un perete cu tapet bucatarie pentru a-l scoate in evidenta sau anumite parti din acesta. In acest caz, va recomandam tapete bucatarie cu modele geometrice, precum Hexagon Prato sau Salerno.