Bineinteles ca, primul lucru cand vine vorba de amenajare sau de redecorare, este mobila. Este important ca mai intai sa se ocupe spatiul liber al incaperii, pentru a sti daca mai este necesara amplasarea obiectelor si pe pereti. Daca o camera este deja mult prea incarcata, atunci din start peretii nu pot fi incarcati sau nu pot contine imagini complexe, pentru ca asa ar da un aspect inestetic incaperii.

Daca insa camera este decorata intr-un mod simplu, abia atunci se pot adauga modificari ale peretilor, se pot adauga accesorii precum tablouri, stickere si baghete decorative. Baghetele decorative au o perioada de existenta destul de mare, doar ca aspectul lor s-a schimbat de-a lungul anului. Ele ofera camerei un aspect vintage, pus in combinatie cu piesele de mobilier potrivite, si de obicei pentru asta opteaza oamenii cand le achizitioneaza. Ele se fixeaza la intersectia peretilor cu tavanul, de-a lungul colturilor, sau se pot pune chiar si pe tavan, pentru a forma modele si de a crea un aspect mai deosebit.

baghete decorative

Un truc de a ascunde galeria perdelei e de a amplasa baghete decorative de-a lungul ei, fara sa o acopere. Aici ele joaca si un rol de a oferi un aspect modern incaperii.

baghete decorative

Baghetele decorative se incadreaza in categoria de achizitii necostisitoare care infrumuseteaza o locuinta fara nicio problema.
Exista foarte multe metode de a amenaja sau reamenaja un apartament, o casa sau o singura camera a acesteia, si nu toate dintre ele sunt costisitoare. Multe magazine ofera si alternative accesibile tuturor de a obtine casa visurilor lor, si aici nu ma refer numai la mobila. De obicei se merge cel mai mult pe lucrurile simple care nu ocupa mult spatiu dar care au un impact mare asupra atmsoferei. De aceea este important sa se tina cont mai intai de spatiul care este sau urmeaza sa fie ocupat de catre piesele de mobilier, si de culorile incaperii si ale mobilei, deoarece este de evitat contrastul deranjant.

Baghetele decorative, chiar daca se foloseau des in trecut, in prezent se poate spune ca au devenit niste piese si moderne, deoarece pot fi folosite in ambele sensuri, depinde de forma, model si aranjament. Dar, in principiu, cele care nu au colturi arcuite sau straturi duble datorita formelor, merg folosite si intr-un apartament mobilat modern sau minimal.

baghete decorative

Cat despre aspectul vintage, acesta este vanat in prezent de destul de multa lume, iar ceea ce intra in momentul actual in aceasta categorie sunt niste piese destul de costisitoare, deoarece incearca sa se imite stilul vechi pe cat de mult posibil, dar cu un accent de nou.