Inaltator wc

Este bine cunoscut faptul ca baia poate fi un loc periculos pentru un senior cu probleme de mobilitate, deci alegerea inaltatorului wc este extrem de importanta. Este ceva la care poate nu v-ati gandit niciodata, dar daca locuiti cu o ruda mai in varsta, care are probleme in a se ridica sau aseza, un inaltator wc poate fi de mare ajutor. Acesta ii ajuta pe cei carora le este greu sa foloseasca o toaleta obisnuita, ridicand inaltimea acesteia, fara sa fie nevoie sa ridice intreaga toaleta sau sa o schimbe. Cea mai obisnuita utilizare a unui inaltator wc este de obicei pentru persoanele in varsta si cu probleme de mobilitate, pacientii cu rezistenta redusa si cei ce nu au un echilibru bun. Pentru aceste persoane, un inaltator wc poate face ca accesul in baie sa fie mai sigur si mai usor.

Ce dimensiune ar trebui sa aiba inaltatorul wc?

Inaltatorul wc standard inalta toaleta cu aproximativ 10 cm. Inaltimea totala de ridicare a toaletei depinde inaltimea pacientului. Atunci cand luati in calcul reglarea inaltimii, este important sa gasiti o inaltime care sa lase pacientul sa se simta in siguranta. In acest sens, asigurati-va ca picioarele acestuia se vor sprijini confortabil in podea.

Inaltator wc
Inaltator wc

Ce tip de inaltator wc ar trebui sa cumparati?

Inaltator wc

Pentru un senior care necesita un inaltator wc pentru o perioada scurta de timp si are nevoie de ajutor minim pentru ridicare si / sau asezare, exista posibilitatea unui inaltator mobil, fara blocare, care se aseaza peste toaleta, insa nu este blocat sau insurubat. Cand luati in considerare aceasta optiune, nu uitati ca acest inaltator nu este fixat ferm pe toaleta si poate constitui un motiv de lipsa de siguranta pentru cei cu mobilitatea redusa. In aceste situatii, o bara de prindere sau un maner de sustinere pot fi utile, oferind o solutie pentru o stabilitate sportita.

Pentru persoanele care au nevoie de mai multa stabilitate, se recomanda un inaltator wc care se poate bloca pe toaleta. Deoarece acest tip de inaltator se fixeaza ferm si ofera o solutie mai sigura pentru cei ce nu au atat de multa stabilitate atunci cand sunt singuri.

Inaltatoarele wc sunt de mai multe dimensiuni si forme, cu sau fara manere de sprijin. Este extrem de important sa va asigurati ca produsul pe care il achizitionati se potriveste vasului de toaleta pe care urmeaza sa fie montat, dar si necesitatii persoanei care il va folosi. Asigurati-va ca aveti masuratorile corecte inainte de a achizitiona unul. Verificati daca vasul de toaleta este unul standard sau alungit. Luati in considerare de asemenea si greutatea maxima la care rezista si instructiunile de montaj pe care trebuie sa le respectati cu strictete.

Daca seniorul care va utiliza produsul are nevoie sa se sprijine atunci cand se ridica sau aseaza, manerele de sprijin sunt obligatorii. Ele pot oferi stabilitate si liniste sufleteasca suplimentara.Detalii de care trebuie sa tineti cont atunci cand doriti sa achizitionati un inaltator wc de calitate:

1. Materialele folosite - recomandam inaltatorele wc concepute din materiale de calitate, cum ar fi aluminiul si ABS-ul, invelite cu spuma de poliuretan, astfel incat sa confere un plus de confort.
2. Greutatea maxima la care rezista - intotdeauna incercati sa achizitionati un inaltator care suporta o greutate cat mai mare (exemplu 150 kg). In acest fel ne putem da seama ca produsul a fost testat corespunzator pentru siguranta si rezista cu brio si persoanelor care au o greutate mai mare.
3. Montajul – Daca doriti sa va dati seama de calitatea unui astfel de produs, atunci cand il achizitionati trebuie sa primiti si un manual de instructiuni de siguranta si montaj. Ideal este sa fie cat mai detaliat, astfel incat dumneavoastra sa aveti toate informatiile necesare ce stau la baza sigurantei inaltatorului wc.
4. Specificatii suplimentare – Un inaltator wc care are specificatii suplimentare fata de majoritatea pe care le-ati vazut pana acum, este net superior. Spre exemplu, inchiderea silentioasa poate fi un detaliu de foarte mare ajutor pentru seniorul care il va utiliza.

Inaltator wc