Coşul tău este gol!
Blog Categories
Postari recente
 1. Idei decorative pentru baile inguste Tuesday, May 26, 2015
  ...
  Post by DAVO PRO
 2. Cum alegem usile de interior Monday, May 25, 2015
  Fie ca vrei sa construiesti o locuinta de la zero,...
  Post by DAVO PRO
 3. Lucruri pe care trebuie sa le stii inainte sa cumperi un covor Thursday, May 14, 2015
  Atunci cand redecorezi, trebuie sa acorzi atentie ...
  Post by DAVO PRO
 4. Accesorii de baie care schimba complet designul camerei Tuesday, Apr 7, 2015
  Daca iti doresti sa redecorezi baia fara sa cheltu...
  Post by DAVO PRO
 5. Modele perdele de dus in Davopro.ro Wednesday, Mar 11, 2015
  Baia este una din cele mai utilizate incaperi dint...
  Post by DAVO PRO
 6. Vrei o baie moderna? Achizitioneaza accesorii pentru baie Thursday, Mar 5, 2015
  Baia este adesea privita ca fiind una dintre cele ...
  Post by DAVO PRO
Comentarii recente
There are no comments.

Cum sa maximizati spatiul unei locuinte mici

Tuesday, Nov 5, 2013

Exista situatii in care, de voie de nevoie, trebuie sa va multumiti sa locuiti intr-o casa cu o suprafata redusa, asa cum sunt apartamentele de bloc, garsonierele sau chiar casutele cu doar doua-trei camere. Insa acest lucru nu trebuie sa fie un impediment in calea fericirii dumneavoastra. Exista trucuri care va ajuta sa faceti ca spatiul disponibil sa para mai mare.

In continuare, as vrea sa va impartasesc cateva trucuri, menite sa va ajute sa dati o noua dimensiune caminului dummneavoastra! Vom incepe cu inaltimea camerelor: inaltimea standard a unui apartament de bloc este de 2,40 m. Insa o camera poate parea mai spatioasa daca reusiti sa o faceti, numai, sa para mai mare decat este in realitate. Pentru a realiza acest lucru, aveti la dispozitie cateva metode: mobilati incaperea cu dulapuri pana in tavan. Astfel se va crea iluzia de inaltime. Dulapurile pana in tavan trebuie sa fie amplasate doar pe un singur perete! Un alt truc este acela de a monta perdelele, pe sine, direct pe tavan. De asemenea, puteti folosi, pe post de elemente decorative, lampile cu picior foarte inalt, si baghete polistiren pentru decorarea peretilor. Si ele vor reusi sa creeze senzatia de inaltime a camerei.

Pentru a crea imaginea de spatiu mai mare, puteti folosi o oglinda foarte mare, care trebuie montata, in mod ideal, pe peretele opus ferestrei. Astfel se va crea senzatia de mai mult spatiu si luminozitate in incapere.

oglinda locuinta mica oglinzi locuinta mica

Daca locuiti intr-un spatiu relativ redus ca suprafata, nu este indicat sa folositi prea multe piese de mobilier, caci se va crea senzatia de aglomeratie si inghesuiala. Mobilierul minimalist este cel mai indicat. De asemenea, pentru mese sau masute, se recomanda, in spatiile mici sa folositi blaturile de sticla, caci acestea vor da senzatia de aerisire si spatiu mai mult.

Dormitorul este una dintre camerele in care trebuie sa va simtiti cat mai confortabil, insa, din lipsa de spatiu, tot aici va fi gazduita si garderoba, ceea ce implica, automat, prezenta unui sifonier. Tine numai de dumneavoastra sa reusiti sa dati senzatia de spatiu intr-o camera in care trebuie sa fie amplasat obligatoriu si un pat. Exista mai multe tipuri de mobilier, care va pot ajuta sa creati mai mult spatiu, in mod artificial. De exemplu, acele paturi de mijloc, care, de o parte si de alta au corpuri de dulapuri pentru haine si care au, eventual, deasupra patului, amplasata si o anexa suplimentara, ce poate fi folosita ca spatiu de depozitare.

Ideal este, ca intr-o camera de mici dimensiuni, in care sunt necesare mai multe piese de mobilier, acestea sa fie astfel dispuse incat un perete sa ramana neacoperit de mobila. Se va crea astfel senzatia de mai mult spatiu.

amenajari interioare culori

Mobila trebuie sa fie astfel amplasata incat sa lase loc pentru traficul din incapere. Nu trebuie sa fiti nevoiti sa sariti peste mobilier pentru a avea acces in diferitele colturi ale incaperii si nici sa va strecurati. Lasati culoare de trecere intre piesele de mobilier!

Senzatia de mai mult spatiu poate fi data si de amplasarea strategica a corpurilor de iluminat. Lampile cu picior inalt, luminile incastrate in tavan sau amplasate in spatele unei canapele, pot sa induca senzatia de mai mult spatiu.

Tags:
Share this article Post item information on Facebook Add To Del.icio.us Stumble This Digg This Add To Reddit Add To Yahoo

Leave Your Comment