Ce sunt profilele aluminiu si la ce folosesc?

Designul interior este in esenta o forma de arta in care calitatea materialelor, atentia la detalii si la ultimele tendinte din acest sector, se imbina in numele frumusetii si practicitatii. Efectul general este, totusi, rezultatul atentiei acordate detaliilor. Detaliile sunt ceea ce ofera incaperilor dintr-un camin acel ceva in plus, care atrage privirea si capteaza inima.

Profilele aluminiu sunt solutia inteligenta si practica pentru finisarea pardoselelor, mascarea spatiilor inestetice sau protejarea treptelor. Ele vin intr-o gama larga de forme, dimensiuni si culori pentru a se adapta cat mai bine situatiilor specifice din fiecare locuinta.

Profillele aluminiu, fie ca se regasesc sub forma de profile de tip T, de tip U sau de tip L, au si rol practic (de a impiedica alunecarea- antiderapante) dar si rol estetic – de a finaliza aplicarea parchetului prin mascarea denivelarilor, estomparea spatiului intre perete si placa de parchet.

Profile aluminiu

Efectul va fi uimitor prin alegerea nuantelor potrivite incaperilor ce urmeaza a fi decorate.

Avantajele profilelor aluminiu

Numarul producatorilor de profile aluminiu a crescut deoarece aluminiul in sine are multe avantaje, inclusiv pretul sau mai mic si maleabilitatea extrema. Beneficiile pentru care o companie de productie de profile din aluminiu utilizeaza acest material includ:

1. Rezistenta sa la coroziune. In multe cazuri, profilele din aluminiu nu au nevoie de mai multa protectie decat pelicula sa de oxid natural deja existenta. Cu toate acestea, profilele pot fi tratate cu diverse finisaje atunci cand este necesara o protectie suplimentara sau chiar un aspect imbunatatit.

2. Rezistenta sa: aluminiul este puternic, dar poate sa nu fie la fel de puternic ca otelul. Producatorii de profile aluminiu stiu totusi ca adaugarea de cupru, zinc, siliciu, magneziu sau mangan poate face ca nivelurile sale de rezistenta sa fie mult mai ridicate. Un alt mod prin care producatorii de profile aluminiu fac acest material mult mai puternic este prin tratamente termice specializate.

3. Deoarece aluminiul este moale si versatil, este usor de rulat, indoit si format.

4. Greutatea sa mica.

5. Montare profilul aluminiu. Fiind foarte moale si versatil, ceea ce il face usor de taiat, profilul din aluminiu face ca prelucrarea lui sa fie mult mai accesibila decat diferite alte metale, cum ar fi otelul.

Profile aluminiu
Profile aluminiu

6. Conductivitatea termica si performanta temperaturii. Aluminiul este un conductor termic excelent atat pentru temperaturi ridicate, cat si pentru temperaturi scazute. Acesta este motivul pentru care este folosit pentru diferitele produse care sunt fabricate din acesta. Procesul de extrudare din aluminiu realizeaza forme personalizate care utilizeaza bine proprietatile de conducere termica. Caldura extrema inmoaie aluminiul, dar cu metale adaugate, rezistenta la caldura se poate instala. La temperaturi extrem de reci, aluminiul devine mai puternic, motiv pentru care este ideal pentru industria aerospatiala.

7. Reciclabilitatea. Ceea ce este minunat in ceea ce priveste acest metal si despre care furnizorii de extrudare din aluminiu vor fi de acord, este reciclabilitatea sa. Aceasta inseamna ca orice structura sau profil aluminiu are longevitate, dar poate fi, de asemenea, reciclat fara a pierde nici unul dintre componentele majore ale metalului. Prin urmare, aluminiul reciclat este la fel de bun in constructii si structuri de masini ca in forma initiala.

Profiluri aluminiu pentru scari si trepte

Scarile joaca un rol primordial in scena designului contemporan. De la clasic la futurist, drepte sau tip spirala, scarile au fost intotdeauna o parte izbitoare a casei. Pe langa conectarea diferitelor zone ale casei, scarile sunt, de asemenea, o parte importanta a casei ce va atrage privirile tuturor.

Din acest motiv, este esentiala atentia deosebita la finisajele care le insotesc. Acest profil aluminiu pentru trepte poate, de fapt, sa faca diferenta si sa aduca o nota de eleganta, originalitate si rafinament structurii, fara a pierde din vedere aspectele de siguranta.

In constructia si instalarea scarilor trebuie sa luati in considerare doi factori: siguranta si estetica. De aceea, treptele si scarile reprezinta o provocare majora pentru orice arhitect sau proiectant.

Avantajele profilelor aluminiu pentru scari si trepte

Profile aluminiu

Proprietati excelente antialunecare, indiferent daca sunt uscate sau umede

Efect de acvaplanare redus datorita benzii antiderapante

Instalare simpla si rapida

Isi pastreaza forma dupa montaj, chiar si sub tensiune

Acopera marginile neatractive si rosturile dintre placile de gresie / parchet

Cum sa determinati latimea corecta profilelor aluminiu

Atunci cand va orientati catre finisarea pardoselei, va veti confrunta cu intrebarea: “Ce tip de profile aluminiu trebuie sa folosesc?”

Latimea profilului din aluminiu pe care trebuie sa il alegeti se bazeaza pe grosimea placii de gresie / ceramica / parchet pe care urmeaza sa il folositi. Majoritatea profilelor au o varietate de adancimi, de obicei incepand cu 20 mm pana la 50-60 mm, dar se poate sa gasiti si mai mari de atat.

De obicei, regula generala este de a masura inainte grosimea faiantei sau pardoselii. Daca este vorba de gresie, masurati intai grosimea placii, dupa care adaugati 1-2 mm pentru adezivul care va fi pus intre placi. Daca este vorba de parchet laminat, unde nu vom folosi adeziv, regula este acceasi insa bineinteles, fara a mai adauga 1-2 mm.

Profile aluminiu