Avantajele unui rollator pentru varstnici

Varsta a
treia este considerata ca fiind toamna vietii, a doua tinerete sau anii de aur.
Modul in care percepem persoanele in varsta depinde de mai multi factori.
Tinerii, adultii si varstnicii percep diferit batranetea, granitele ei fiind
diferite de la o persoana la alta.
Necesitatile seniorilor nu difera cu mult de ale adultilor sau copiilor, insa unele dintre ele se pot dezvolta odata cu trecerea timpului.
Dat fiind faptul ca batranetea descrie de multe ori senzatia de neputinta, iti vom prezenta astazi doua tipuri de rollator Ridder (producator german de accesorii pentru seniori de renume).


Rollator-ul Ridder este un cadru ajutator de mers pe roti, pentru interior sau exterior, ce este destinat persoanelor cu mobilitate scazuta, echilibru precar, conditie fizica slaba, deficiente in deplasarea pe picioare sau pentru persoane varstince.
Diferente intre rollator-ul de interior si cel de exterior
Este foarte important ca toate necesitatiile sa fie luate in calcul in momentul achizitionarii unui astfel de rollator.
Cadrul de deplasare pe roti de exterior este conceput in primul rand pentru a sustine o greutate mai mare decat cel de interior (maxim 136 kg versus 100 kg), astfel incat utilizatorul il poate folosi si pentru a se aseza in spatiile exterioare, nu numai sa se sprijine sau deplaseze cu el, cum este in cazul celui de interior. Acesta este echipat cu un scaun din tesatura si centura pentru sprijinirea spatelui, impregnate impotriva murdaririi.



Rollator-ul de exterior este conceput cu geanta de cumparaturi solida si detasabila si suport pentru baston, in schimb cel de interior asigura independenta datorita cosului / tavii in care se poate transporta foarte usor apa, cafea, farfuria cu mancare.
Alta diferenta o face greutatea acestor accesorii pentru seniori, cadrul de rollator-ul de interior cantarind astfel 6,65 kg, iar cel de exterior fiind putin mai greu – 7,8 kg.
Rotile ambelor modele sunt concepute din cauciuc, insa cele de la rollator-ul de exterior vin in dotare cu ajutatoare basculare, astfel incat faciliteaza trecerea micilor obstacole.
O ultima diferenta foarte importanta pe care Ridder a luat-o in calcul la conceperea acestor accesorii indispensabile pentru varstinici, am spune noi, este siguranta in mediul exterior, astfel incat modelul de exterior este conceput cu reflectoare pe fata, spate si lateral si frana de parcare.
Asemanari ale celor doua modele de rollator
Inaltimea lor este reglabila, pornind de la 150 cm pana la 195 cm, astfel incat se poate ajusta in functie de necesitatea fiecarui utilizator.
Sunt pliabile – caracteristica ce ajuta la o usoara depozitare (in casa sau masina), fara sa ocupe foarte mult spatiu.


Manerele sunt fabricate din plastic-spuma, avand o forma ergonomica ce confera o siguranta mult mai ridicata.
Si pentru ca tot suntem la capitolul “siguranta”, ambele modele de rollator Ridder au sistem de franare prin cablu, astfel incat se elimina riscul de a alunca sau chiar de a cadea.
Varsta a treia este un proces complicat si aduce cu sine o serie de modificari pe care doar cei atenti si sensibili le pot observa si schimba.
Odata satisfacute nevoile fiziologice, urmatoarele care cer atentie sunt cele de securitate. Orice persoana doreste sa se simta sigura si sa traiasca departe de orice amenintare a vietii, iar varstinicii tind sa simta aceasta amenintare mult mai accentuat.
“Nimic nu te face mai batran decat omniprezentul gand ca imbatranesti” - Georg Christoph Liechtenberg
Comenteaza si tu
Nota: HTML is not translated!